Ενημερωτικό e-mail για τις πληρωμές του 10% σε συμβεβλημένους παρόχους - οδηγίες

Στα πλαίσια της αποπληρωμής όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων για το χρεωστούμενο 10% από όλες τις υποβολές 2012-2015, ήδη οι πάροχοι λαμβάνουν στις 18/11/2016 ενημερωτικό email στο οποίο καλούνται έως τέλος του Νοεμβρίου να αποστείλουν τιμολόγιο με το συνολικό υπόλοιπο ποσό 10% από όλες τις μηνιαίες υποβολές.

Περισσότερα

Οι πληρωμές προμηθευτών προχωρούν από τον ΕΟΠΥΥ αλλά το κλίμα παραμένει βαρύ

Μετά από πολλές πιέσεις και ένα πολύ βαρύ κλίμα το οποίο έχει διαμορφώσει ο ΕΟΠΥΥ στους προμηθευτές του ιατρούς, διαγνωστικά κλπ και εν μέσω πολλών γραφειοκρατικών αλλαγών, ανακοίνωσε χθες 8/9/2016 το γραφείο του πρόεδρου του κ. Μπερσίμη, ότι οι πληρωμές προχωρούν για Μάρτιο και Απρίλιο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε ότι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί και οι υποβολές Απριλίου.

Παράλληλα δίνεται η «υπόσχεση» για επιτάχυνση των ενεργειών για γρηγορότερη εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των επόμενων μηνών.

Πράγματι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η ειδοποίηση πολλών ιατρών, για αποστολή φορολογικών ενημεροτήτων για την πληρωμή του Μαρτίου.

Όμως στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται καμία αναφορά στο αίτιο της καθυστέρησης του Μαρτίου (βλ. προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα) καθώς και δεν θίγεται καθόλου το θέμα της αποστολής των εντύπων στη νέα τοποθεσία (Ασπρόπυργος) αλλά και άλλα ερωτήματα που έχει απευθύνει ο ΠΙΣ, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και λοιποί.

"ΈΞΥΠΝΟ" COURIER ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

(Αφορά συμβεβλημένους ιατρούς ΕΟΠΥΥ λεκανοπεδίου Αττικής ή και υπόλοιπης Ελλάδας κατά περίπτωση)

Όπως θα γνωρίζετε η διαδικασία υποβολής των εντύπων επισκέψεων και πράξεων των συμβεβλημένων ιατρών, έχει αλλάξει και οι υποβολές πανελλαδικά γίνονται σε μια εταιρεία στον Ασπρόπυργο και μόνο μέσω εταιρειών (όχι από τους ιατρούς).

Επίσης η νεα διαδικασία δεν εξασφαλίζει χειρόγραφο πρωτόκολλο αλλά μόνο ηλεκτρονικό το οποίο δεν εμφανίζεται άμεσα με την παράδοση στο e-ΔΑΠΥ και δεν μπορεί να σας το προμηθεύσει το courier αλλά κάποιος που θα επιμείνει και θα περιμένει αρκετή ώρα για να το λάβει.

Περισσότερα

Προβληματισμένοι οι συμβεβλημένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ

Έντονα προβληματισμένοι δηλώνουν οι συμβεβλημένοι ιατροί μέσω της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, αφού πέρα από το γεγονός ότι θα περάσουν το Πάσχα χωρίς πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ για τους δύο και πλέον μήνες που τους χρωστάει, αλλά και τα γενικότερα θέματα της επικαιρότητας (μεταφορά αποθεματικών ΕΟΠΥΥ, συνταξιοδοτικό κλπ), έχουν να αντιμετωπίσουν και τα νέα περιοριστικά μέτρα, για τη μείωση του κόστους επισκέψεων και εξετάσεων που ήδη αρχίζουν να εφαρμόζονται.

Αναλυτικότερα οι συμβεβλημένοι ιατροί διαμαρτύρονται για την αύξηση της γραφειοκρατίας και του κόστους της μηνιαίας κατάθεσης του αρχείου επισκέψεων και πράξεων για να γίνει η εκκαθάριση και η πληρωμή τους. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: "Οι εικόνες από την υπηρεσία αυτή είναι προς το παρόν απογοητευτικές, ως προς την οργάνωση, χωρίς καμία ασφαλή διαδικασία ως προς τον τρόπο παραλαβής των παραστατικών. Κανένα είδος εγγύησης δεν έχει δοθεί ως προς την απώλεια δέματος που περιέχει τα παραστατικά, με το ρίσκο της απώλειας όλου του ποσού αποζημίωσης της εργασίας ενός μηνός, να βαραίνει αποκλειστικά τον ιατρό. Θα ήταν πολύ πιο λειτουργικό να κατατίθενται τα παραστατικά στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις (Πε.Δι.) του ΕΟΠΥΥ, να ψηφιοποιούνται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται τα φυσικά παραστατικά, με την ασφάλεια και την ευθύνη του Οργανισμού στα κεντρικά προς έλεγχο, εκκαθάριση και φύλαξη. Η γραφειοκρατία παραμένει πολύπλοκη, δεδομένου ότι και πάλι χρειάζεται η προσκόμιση στις Πε.Δι., της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας."

Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό των επισκέψεων ασθενών ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά ιατρεία και με τα προβλήματα που θα προκείψουν με την εφαρμογή των νέων μέτρων που θα απορρίπτουν τρίτη δωρεάν εξέταση σε συμβεβλημένο ιατρό ανά ημέρα. Αναφέρει η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ: "Ο γιατρός δε γνωρίζει εξ'αρχής αν ο ασφαλισμένος δικαιούται δωρεάν επίσκεψη, γεγονός που δυνητικά θα δημιουργήσει προστριβές με τους ασφαλισμένους, λόγω της πιθανής ιδιωτικής χρέωσης της, με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ."

Για το θέμα των νέων ορίων στη συνταγογράφηση και στις εργαστηριακές εξετάσεις η Ένωση είναι προβληματισμένη για την τεκμηρίωση στην οποία θα προβαίνει ο ιατρός και τις επιπτώσεις αν αυτή δεν κριθεί επαρκής από τους ελεγκτές.